miercuri

Drumul catre fericire...

Sunt complet sigura de faptul ca fiecare om de pe pamant este in cautarea fericirii intreaga lui viata.
Fericirea se naste o data cu noi,e gata oricand sa ne insoteasca oriunde si doar noi alegem sa o alungam.
Cateodata o indepartam pana ajungem sa credem ca drumul inapoi sigur trebuie sa fie unul foarte lung si alergam disperati si orbiti.Alergam, sa avem impresia ca facem ceva sa o aducem inapoi,dar oare un zaambet necesita mai mult efort?
"Secretul fericirii nu este sa faci ce`ti place,ci sa`ti placa ceea ce faci"
Fericirea nu este o destinatie,ci un mod de a trai.Un om fericit,isi accepta in intregime destinul,invata sa se bucure de lucrurile pe care i le ofera Dumnezeu,gasind fericirea in fiecare lucru aparent marunt si totodata in tot ceea ce facem.Cel mai important este sa`ti pastrezi optimismul,care in esenta este foarte important,mai ales ca traim intr`o lume plina de pesimism si  negativism.
Daca am vedea jumatatea plina a paharului si am invata sa pretuim mai mult ceea ce avem,atunci cred ca viata noastra ar fi mult mai frumoasa.
Din pacate,viata ne ofera prea putine sanse ,uneori nu putem profita de ele la momentul oportun,pentru ca trebuie sa tinem cont de persoanele din jurul nostru,i asa ratam sansele de a fi fericiti.
Se intampla de foarte multe ori,ca problemele,rutina sa ne lase indiferenti fata de noi insine si ajungem sa traim inconstienti,ametiti de decorul in care ne aflam si totodata supravietuim.
Dupa multi ani,realizam ca traim numai pentru cei de langa noi,iar pentru a`i face pe ei fericiti ne sacrificam cele mai de pret lucruri ale noastre:fericirea si timpul,care este ireversibil.
Ce bine ar fi daca am constientiza ca avem doar impresia ca nu avem timp pentru toate,mai putin pentru lucrurile care intradevar conteaza.Niciodata nu avem timp sa le facem pe toate,dar avem suficient timp sa facem lucrurile importante.
Totul depinde de noi,de aceea trebuie sa invatam ca fiecare lucru are o parte buna si frumoasa,iar alegerile pe care le facem in viata contribuie la imbunatatirea sau inrautatirea acesteia.











Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu