duminică

Mos Craciun chiar exista!

Din copilarie il asteptam cu drag pe Mos Craciun,si cu siguranta cei care au trecut de varsta copilariei si-ar mai dori sa retraiasca amintiri,sentimente,nerabdare si curiozitatea de a afla ce cadou va primi.
Cine poate sa uite de preatirea dinaintea noptii sosirii lui Mos Craciun?Cand fiecare impodobea bradul si isi pregatea ghetutele pentru a fi umplute cu cadourile mult asteptate.
Si totusi sa nu uitam de starea de nerabdare manifestata prin insomnie si dorinta arzatoare de a se face ziua si de a merge si a vedea daca mosul ne-a indeplinit dorintele.Cu totii ne maintim de momentele in care a aflat de inexistenta mosului,dezvaluirea acestui lucru ne-a destramat lumea feerica in care visam si in care ne bucuram cu inima plina de venirea acestuia.
Chiar daca am trecut de varsta copilariei, acest lucru nu inseamna ca vom inceta sa ma credem in Mos Craciun,acel batranel rumen in obraji,cu barba lunga si alba care reuseste sa aduca zambetul pe buze tuturor copiilor,dar uneori avem nevoie de vis,de magie in viata noastra.
Mos Craciun exista,altfel nu am putea crede in basme,iar bunatatea acestuia ne ajuta si pe noi sa traim emotia  bucuria de a darui din suflet.
Ar fi mult mai bine daca sarbatorile nu ar fi singura ocazie cand devenim mai buni,ci aceasta dorinta sa izvorasca din sufletul nostru zi de zi.
Ideea lui Mos Craciun este de a aduce o farama de bucurie in sufletele celor dragi,celor de langa noi sau a celor care au nevoie de ajutor.
Ii vom simti prezenta atunci cand ne vom bucura de prima ninsoare din fiecare iarna,de fulgii de nea,de caldura sobei si de prezenta celor dragi in jurul nostru.
Din vremuri stravechi, se spune ca doar copiii detin adevarul absolut si ca desi oamenii incep sa-l caute la maturitate nu-l vor gasi niciodata pentru ca tocmai l-au pierdut in incercarea de a-l gasi.
Cand visam,totul este posibil,iar daca uitam sa mai visam,lumea in care traim nu va mai fi la fel de frumoasa.