duminică

Valentine`s day-o zi speciala in care primesti si daruiesti iubire

Valentine`s day nu este o sarbatoare romaneasca si este cunoscuta ca fiind ziua universala a indragostitilor,o zi in care se ofera mici cadouri cu valoare sentimentala.
Legenda spune ca Valentin era un preot roman care a unit in secret cuplurile,desi imparatul Claudiu al II-lea interzisese casatoriile,dorind sa aiba o armata puternica.
Valentin a fost condamnat la moarte si a murit pe 14 februarie.
A devenit pentru multe natiuni o zi dedicata indragostitilor,incurajand cuplurile sa isi exprime dragostea.
Important este sa iubesti si sa`i faci o bucurie persoanei iubite,daruindu`i o floare,cicolata,un zambet.
Rutina(grijile cotidiene,problemele la servici,scoala,facultatea) uneori ne opresc sa stim ce simte cel de langa noi,si aceasta zi poate fi o ocazie speciala in care putem afla si ne putem cere scuza daca am gresit undeva.
O alternativa romaneasca a acestei sarbatori este reprezentata de Dragobete,sarbatorit pe 24 februarie.
Traditia spune ca fetele si baietii pleaca impreuna pentru a culege ghiocei pe care ii daruiesc persoanelor dragi ,anuntand sosirea primaverii.

Un comentariu:

  1. Valentine's Day este o sarbatoare americana, importata din pacate si la noi. Este o sarbatoare pentru puberi semi amorezati care spera ca o sa primeasca macar un pupic vs duzina de trandafiri rosii pe care ii ofera cadou. Eu asociez "sarbatoarea" asta cu un mare kitsch, un prost gust imens si o pierdere a demnitatii nationale. Daca vrei sa sarbatoresti iubirea atunci o faci in fiecare zi...

    RăspundețiȘtergere